Reise

Pass ekstra godt på mobilen din i sommer!

Undersøkelser som er utført av Opinion for KLP Skadeforsikring viser at fire av ti tror at skader på mobilen dekkes av reiseforsikringen. Hos de under 30 tror halvparten av de spurte at reiseforsikringen dekker slike skader.

Det gjør den ikke.

Robin Wulff-Nilsen, avdelingsleder i KLP Skadeforsikring, forteller at de daglig får telefoner fra folk som spør om knust skjerm og andre skader på telefonen dekkes av reiseforsikringen. Det gjør den dessverre ikke, sier han. Men det finnes noen unntak. Dersom du for eksempel kantrer med kano, eller er i et trafikkuhell hvor telefonen blir skadet, dekkes normalt skadene, opplyser Wulff-Nilsen.

Stjålet mobil dekkes
Dersom mobiltelefonen blir stjålet, derimot, får du erstatning. Sjekk vilkårene i din forsikring for å se hva du får igjen.

– Hvis du blir frastjålet mobilen på reise, må tyveriet meldes til det lokale politiet så fort som mulig. Ta med deg en skriftlig bekreftelse på anmeldelsen. Får du ikke gjort det, må tyveriet meldes til norsk politi så fort du kommer hjem, sier Wulff-Nilsen.

Pakk viktige ting riktig
Wulff-Nilsen minner om at ikke bare mobilen, men også elektroniske gjenstander som PC, nettbrett og andre verdisaker skal legges i håndbagasjen under fly- og togreiser. Hvis de blir ødelagt eller borte under transport i innsjekket bagasje, vil du risikere at du ikke får dekket noe og det kan dreie seg om mange tusen kroner.

– Skulle du være så uheldig å få mobilen frastjålet mens du er på ferie, skal vi hjelpe deg så godt vi kan etter du har meldt tyveriet til oss. Selv om vi mottar skadesaker hver dag der folk får frastjålet mobilen sin, er det uansett lite sannsynlig at du blir utsatt for det. Ta normale forholdsregler så kan du nyte ferien uten slike hendelser, sier Robin Wulff-Nilsen.

0 comments on “Pass ekstra godt på mobilen din i sommer!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: