Familie og forhold

Du hadde et valg

Skrevet av Merethe Susanne Nydal

Ja, jeg vet at du ikke er frisk, og at det lenge har vært slik! Men jeg vet også at det var mange som ville hjelpe deg, men du valgte å være vanskelig, og du tok ikke imot de hjelpende hendene som var strakt ut til deg. Det var flere, som prøvde lenge, men du ville ikke innse at du trengte det. Det sies at sånne som deg ikke tar imot hjelp før de innser det selv, at de trenger det. Jeg ga deg ikke opp, på en god stund. jeg prøvde det som sto i min makt. Da du hadde tunge tider, du var alene, så stilte jeg opp på besøk, jeg deltok i samtaler sammen med deg. Jeg gjorde det aldri for meg selv! Det gjorde vondt, jeg gråt og jeg ville helst ikke være der, men jeg gjorde det for deg, fordi jeg trodde det hadde en betydning.

Det er kanskje aller mest deg jeg har fryktet. Du var alltid så bestemt! Noen ganger synes jeg rett og slett du var slem, stygg og forferdelig. Du ville aldri at jeg skulle lykkes med noe, og du fant alltid noe som var feil med alt jeg gjorde. Jeg syntes det var ubehagelig å vær alene sammen med deg, det gav meg en uro i kroppen, og jeg følte meg ikke helt trygg. Det var nok sikkert fordi jeg følte ikke at du var glad i meg. Ja, jeg husker noen positive opplevelser sammen med deg, men de stygge opplevelsene overskygger liksom det, og de blir egentlig borte. Men det sinne jeg har, når jeg tenker på deg, får meg til å glemme de positive stundene. Jeg synes ikke de er verdt å ta vare på.

Les også:
Jeg kunne ha valgt å gå rundt og være sint og bitter

Jeg fikk aldri dra på besøk til vennene mine, verken på overnatting eller i bursdagsfeiring. Det var aldri ett tema å ta venner med hjem, og det ville jeg ikke heller. Jeg ville ikke ta dem med hjem! Vi hadde så mange merkelige regler hjemme, som ingen andre hadde. Jeg syntes det var flaut å fortelle om dem, for jeg skjønte at det ikke var normalt. Hvorfor det var slik, er jeg ikke sikker på.

Du husker historien du brukte å fortelle? At du skulle få lov til å ha ett barn, men du var så heldig å få to! Hvorfor tok du ikke vare på meg? Var jeg ikke verdt det? Når er det for sent, og du har kanskje, innerst inne innsett det? Det er for sent! For jeg vil aldri ha noe mer med deg å gjøre, å alt du har gjort mot meg, det kan ikke tilgis. Det sies at man skal tilgi, men noen ting kan man faktisk ikke tilgi. Jeg vet du blir truffet, og at du blir sint. Men det bryr jeg meg ikke om, fordi det gjør for vondt for meg å sitte inne med alt! Fordi, denne gangen er jeg viktigere enn deg!! Og det burde jeg alltid ha vært. Denne gangen kan jeg avgjøre det selv, og du har ingenting du kan si!

Fikk du med deg denne?
For frisk til å få hjelp, men for syk til å fungere i hverdagen

Idag når jeg oppnår noe bra, så er det trist å ikke ha den personen som du burde vært. å dele det med. Men samtidig så tenker jeg “der kan du se, du som trodde at jeg aldri kom til å oppnå noe, du tok feil, og jeg skal bevise det, gang på gang”! Fordi, jeg har blitt fortalt, av andre som står meg nært, at jeg er tøff, jeg kan noe, og jeg er flink! Jeg trenger ikke å ha deg for å innse at jeg kan, vist jeg bare vil. Og jeg VIL! Og jeg KAN!

Men selv med alt mitt sinne, så vil jeg bare si, at jeg klarer meg! Jeg vil alltid klare meg, uten deg. Kanskje har du innsett dette også, og at det gjør vondt? Det er kanskje stygt av meg å si dette, men det gjør ingenting om det gjør litt vondt. Jeg har og har hatt mye vondt!

 

 

0 comments on “Du hadde et valg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: