Familie og forhold

Jeg kunne ha valgt å gå rundt og være sint og bitter

Skrevet av Merethe Susanne Nydal

Jeg kunne ha valgt å gå rundt å være sint og bitter, fordi livet mitt ble som det ble. Men det er bortkastet energi.

Men jeg har mange ganger lurt på, hvorfor var det ingen som hjalp meg? Det var så mange mennesker rundt meg, hvorfor var det ingen som forsto at det var de som måtte hjelpe meg. Ett lite barn, som jeg den gang var, forsto ikke at det var noe galt. Jeg kunne ofte kjenne på meg at det var noe som var annerledes, at jeg var annerledes, men jeg kunne aldri skjønne hva og hvorfor At noe var annerledes betydde ikke for meg at det var noe galt Kanskje var det vanskeligere på den tiden å ta kontroll, bryte inn og si “Hei, hun har det ikke bra, det er ikke slik hun burde ha det! Nå må vi hjelpe til!” Var det fordi vi bodde på ett lite sted, og de var redde for å bli stemplet? Jeg vet ikke, men det er ikke til å stikke under en stol, at jeg av og til lurer på hvordan ting kunne ha vært, Men det er nok like mye bortkastet tid som å være sint.

Som regel er ikke dette noe jeg kverner på daglig. Men det er enkelte anledninger hvor jeg kan kjenne savnet ekstra. Tidligere trodde jeg at der var dem jeg savnet, men jeg har innsett at det er det jeg aldri hadde, jeg savner. Når nære venner av meg har bursdag f.eks. og jeg leser bursdagshilsen fra mammaen deres på facebook: “Mammas dukke fyller år! Du er verdens beste, og jeg er så stolt av hva du får til! Du betyr så utrolig mye for meg og du fortjener kun det beste.” (dette var bare ett eksempel), da kjenner jeg det, langt inne i hjerte mitt, at det er noe vesentlig som mangler i livet mitt. Men samtidig er det vanskelig å egentlig vite hva jeg mangler, for jeg har aldri hatt det. Bare av tanken, her og nå, kjenner jeg sinne, men aller mest sorgen, som er dyp! Jeg savner den kjærligheten som befinner seg mellom en mor og ett barn, som er sterkere enn noe annen kjærlighet i denne verden. jeg har ingen erfaring selv, for jeg har ikke barn enda, men når jeg kjenner hvor sterk min egen sorg er, kan jeg bare forestille meg hvor vakkert og stor den kjærligheten er. Det er sjeldent jeg lar meg tenke over sorgen og savnet, men når jeg først gjør det, klarer jeg aldri å la være å gråte litt. Det er noe av det vondeste jeg lar meg selv føle på!

Jeg jobber på blomsterbutikk, og jeg må igjennom både morsdagen og farsdagen. Men jeg prøver å koble ut av min personlige boble, på disse dagene, for ellers tror jeg det kunne vært utrolig tunge dager!

Dette blogginnlegget ble mye tøffere å skrive enn jeg var forberedt på. Jeg kan gråte til jeg hulker! For deg der ute, som har en fantastisk mamma, ring henne, send henne en tekstmelding og fortell henne hvor stor pris du setter på henne, gjør det for meg! Tenk på hvor fantastisk godt det er, å bare kunne ringe hjem til mammaen din, spørre henne hva ovnen skal stå på når du skal bake brød, hvor mye potetmel det skal være i kjøttkakene, eller når du skal ringe og fortelle noe stort som har hent. Kanskje du ringer henne hver dag, uten og tenke på hvor heldig du er, som har akkurat henne! Ta vare på de du er glad i, vi vet aldri hva som skjer i morgen.

1 comment on “Jeg kunne ha valgt å gå rundt og være sint og bitter

  1. Pingback: Du hadde et valg – YES, MA'AM!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: