Familie og forhold

Ferie på budsjett

I Norge lever et av ti barn under fattigdomsgrensen. Allikevel øker stadig presset på barna om forskjellige goder i hverdagen. Alt ifra klær og sko til den nyeste teknologien. Det nærmer seg tiden hvor mange nordmenn drar på ferie. Men hva med de som ikke har råd til å dra på ferie? Yes maam har sammen med medlemmene i gruppa Revehiet på Facebook kommet frem til en del forslag som kan gjennomføres på budsjett i sommer.

Opplevelseskort

Dette er et tilbud hvor du med barn mellom 2 og 16 år kan få et såkalt opplevelseskort fra kommunen du bor i.  Dette er et tilskudd til familier som lever under fattigdomsgrensen. Ikke alle, men mange kommuner tilbyr dette kortet som et verktøy til å forebygge og redusere fattigdom blant barn og unge. Sjekk om din kommune tilbyr kortet ved å gå inn her:

Bruk naturen

boy-973625_1920Naturen er et flott sted hvor barna kan skape gode minner, uten at det koster. Pakk med deg en sekk med det du trenger for en dag ute. Kanskje har du en fiskestang? En kopp til bær? Eller et nett å fange småfisk med? Bor du nær saltvann er en klesklype til krabbefisking veldig moro for store og små. Kanskje dere til og med kan overnatte i naturen. Et telt eller en sovepose under åpen himmel lager gode barndomsminner. Eller hva med stranda? Bygg et sandslott og bad så mye dere orker. Om du ikke har utstyr, er også dette noe du kan spørre kommunen om å få låne.

 

Gratis feriecamp

På Finn.no er det stadig ildsjeler som legger ut annonser hvor de enten låner ut hytter, hus, bil eller båt til mennesker som ikke har så mye å rutte med. I dette tilfellet har Marit Vidnes annonsert gratis camping for barn mellom 29. juni og 2. juli. Campen står for alt av kostnader. Barna får både transport og ly i form av telt og liggeunderlag. Et flott tilbud for barn som ellers ikke ville fått dratt på ferie. Annonsen finner du her:

#feriesentralen

Unicef har opprettet en egen side som de kaller for feriesentralen. Det er en slags annonseplass hvor man både kan be om å få låne, låne bort eller gi bort opplevelser eller utstyr til opplevelser – sommer som vinter. Feriesentralens sider finner du her:

Ferie for alle – Røde kors

holiday-1463951_1920Røde kors fokuserer, gjennom sin nettside ferie for alle, på at familier  skal få dra på ferie for å skape gode minner sammen. Ferie for alle foregår i skoleferien og drives av frivillige for Røde Kors. Ferie for alle sin nett side finner du her.

Yes maam og Revehiet ønsker alle store og små en riktig god sommer.

Har du andre gode forslag til ferie på budsjett? Fortell om det på Revehiet.
Revehiets facebook side finner du her:

0 comments on “Ferie på budsjett

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: