Familie og forhold

Ny blogger på Yes maam: Merethe Susanne Nydal

Skrevet av Merethe Susanne Nydal

Da jeg begynte å forstå at det ikke var meg det var noe galt med, var jeg allerede blitt «voksen». Jeg hadde flyttet for meg selv, fylt 18 år og startet mitt andre år på videregående. I 18 år hadde jeg slitt med at jeg var «annerledes», mens sannheten var at det var de voksne som skulle være der for meg, det var noe annerledes med.

I dag er jeg 26 år og jeg har brukt de siste 2 årene på å bli kjent med meg selv, på en helt ny måte. For 2 år siden kuttet jeg kontakten med de to menneskene som sto meg nærmest her livet, fordi de gjorde meg bare psykisk syk og mye vondt. Jeg hadde det ikke bra med meg selv, jeg var ofte psykisk sliten pga. deres krangling, slåssing, diskusjoner, og roping via telefonen. Når de diskuterte i fylla så ringte de meg, de ville at jeg skulle velge ett parti, hvem av dem jeg holdte med. Det hendte opp til flere ganger at jeg faktisk valgte å sykemelde meg, fordi jeg ikke taklet å stå alene på arbeid, med alle tankene jeg hadde i hodet mitt.

Disse to menneskene, som skulle ha vært der for meg, opp igjennom oppveksten min, de som skulle ha støttet meg på min vei mot det voksne livet, disse to var og fremdeles er alkoholikere. Noen mener at dette er en sykdom, og det kan så godt være. Men det er også noe som de pårørende kan bli ganske så skadet og syk av, og det ble jeg. Selv rører jeg ikke alkohol, men jeg skal ikke påstå at det bare er pga. mine opplevelser gjennom oppveksten, men det er også fordi jeg synes ikke alkohol smaker noe godt. Men det kan være ganske ensomt å være den som ikke drikker, for da blir du ikke inkludert på samme måte som andre.

Da jeg kuttet kontakten med dem, så valgte jeg også å åpne meg for andre mennesker. Fortelle dem hvem jeg er og hvor jeg kommer ifra. Jeg har enda en del problemer i livet pga. den tøffe oppveksten jeg har hatt. Og det er mange ting som rører ved meg, som andre ikke forstår, fordi jeg mangler jo faktisk disse to menneskene, og jeg har i utgangspunktet alltid gjort det, og det er ikke lett. Det er som en stein som ligger på mitt hjerte, som aldri vil forsvinne.

1 comment on “Ny blogger på Yes maam: Merethe Susanne Nydal

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: