Sex og singelliv

De vanskelige relasjonene

Fredag – og endelig ser livet litt lysere ut igjen. Grums, infeksjoner, penicillin og i det hele tatt er over for denne gang og frøkna kan igjen kvesse klørne frem i mot helg.

Uka som har gått har ikke vært benyttet til hemningsløs flørt, eller dating. Derimot har det vært varm te, sofakrok, Netflix og endeløse timer i kjærlighetens tjeneste via skjermen. Hvis du ikke har sett “The Notebook” enda, har du gått glipp av noe vesentlig!

Men mens jeg har ligget strak ut, og opplevd andres kjærlighet blomstre, falle og gjenoppstå – har jeg også reflektert over egen evne til å knytte en så nær relasjon som et kjærlighetsforhold faktisk er. Hva er det som gjør at jeg – midt i 40-årene, faktisk strever med å komme forbi flørtestadiet, og slippe noen så nært? Og den som får komme så nært, hva slags type er det?

Mye har man opplevd gjennom livet, og summen av dette – samt måten man har behandlet det på, blir meg. Altså er jeg det jeg har opplevd… Ut i fra dette agerer og reagerer jeg.

Jeg er singel mamma og har forsåvidt vært det i mange år. Jeg har i min hverdag gitt og gitt og gitt til mine barn. Alltid de først, og når kvelden kommer er det ingen der som kan gi noe til meg. Misforstå meg rett nå! Jeg får mye igjen hos barna mine av kjærlighet og gode stunder, men når det kommer til oppmerksomhet og omsorg, så mangler det noe. Fra egen barndom av var også familien min relativt dysfunksjonell, så det å klare seg selv og det å gi, har alltid vært en greie.

Jeg ender ofte opp med menn som har behov. Som trenger å bli tatt vare på, uten å gi noe igjen. Jeg er en fantastisk samtalepartner, sier de – de føler seg hørt og sett, og ivaretatt. Jeg er så behagelig og ukomplisert, og sterk! Well… Jeg forlanger jo ingenting – så selvsagt… Og disse relasjonene sliter meg ut. Dessuten møter de sin skjebne, når jeg endelig setter grenser.

Hva kan jeg gjøre da? Jo – jeg må endre mitt mønster. Bli tydeligere i det jeg ønsker, ikke bare være tilstede for den motsatte parts del, men også for meg selv! Men hvordan gjør jeg dette?

Nå har Mr. Big vært et tema i mitt liv de siste 4 mnd. Og jeg gjør det samme med han. Glad for all oppmerksomhet jeg får, men forlanger ingenting i retur. Nå er det på tide å bli litt vanskeligere. Legge lista der den skal være – og vil han ikke være med på det, så nei vel!

God helg, folkens. Nyt sommerens solskinn – eller bær over med snøværet hvis du er i nord.

Stine S.

0 comments on “De vanskelige relasjonene

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: