Karriere

Ukas yrke

Er du en av de som er litt nysgjerrig på hvordan yrkene er rundt omkring? Eller bare vanskelig med å finne ut hva du skal bli? Da har vi tenkt til å hjelpe deg litt på vei. Vi intervjuer en kvinne hver uke om hennes yrke.
Navn: Ida Adele Gullichsen Hegge
Alder: 31
Bosted: Eidsvoll
Yrke: Pedagogisk leder

Hvilken utdanning må til for å få denne jobben?

Jeg gikk førskolelærer på høyskolen i Oslo og Akershus. Studiene er noe endret siden da, og studiene heter nå barnehagelærer. Det er en treårig bachelorgrad.

Hva går jobben din ut på?

Å være pedagogisk leder har flere arbeidsinstrukser enn veldig mange andre jobber. Man er en pedagog, det vil si en underviser i bunn og grunn. Men man skal også planlegge, gjennomføre og vurdere arbeidet sitt med fokus på barns medvirkning samtidig som man har personalansvar. Man skal følge rutiner og dagsrytmer, man skal delta i leken på barnas premisser, man skal skifte bleier, lage mat, legge og holde samlinger. Man har også ansvar for foreldresamarbeidet. Den pedagogiske lederen er også en kokk, vaktmester og sykepleier blant veldig mange andre ting.

Hvordan er arbeidsuniformen?

Jeg bruker ikke uniform, men vi får uteklær og annet utstyr med barnehagens logo. Jeg går i de klærne jeg vil, og av og til hender det at jeg tar på meg joggebukse.

Hvordan er arbeidstidene?

Som pedagogisk er jeg på jobb 7.5 timer hver dag innenfor barnehagens åpningstider, men i tillegg har vi ofte personalmøte, foreldremøte osv. Det skjer veldig ofte at man ikke får gjort alt innenfor arbeidstiden, og må gjøre det utenfor arbeidstid.

Hva liker du best med jobben din?

Jeg liker å kunne jobbe med barn, og dele min omsorg og mine kunnskaper både for barna og medarbeiderne. Jeg liker også at alle dager er like spennende, og at ingen dager er like.

Trives du i jobben din? Hva synes du er bra og hva ville du endret?

Jeg elsker jobben min, jeg jobber med det som interesserer meg, og ingen dager er like. Jeg liker ansvaret jeg har som leder, og samtidig som jeg liker å være med barna, liker jeg også å kunne ha muligheten til å sitte i refleksjonsbobla med planlegging, rapporter osv. Det eneste som jeg ønsker å endre, er de få timene vi får til å sitte på kontoret for å planlegge og vurdere. Dette handler om at politikerne må sette seg mer inn i pedagogens rolle.

I neste uke kan du lese om Saskia som er personlig assistent

0 comments on “Ukas yrke

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: